Om oss

 

omoss

Owl Streets är ett litet designföretag som drivs av vännerna Niclas och David. Vi säljer originaltryck, accessoarer och andra produkter vi tagit fram själva eller i samarbete med andra. Mycket av vår inspiration finner vi i klassiker inom litteratur och populärkultur, men också i kontrasterna mellan skogen och det moderna stadslivet.

Kontakt

Email

För frågor angående beställningar, kontakta oss här.
För alla andra typer av frågor, skriv oss en rad på info@owlstreets.com.


Återförsäljare

Återförsäljare kommer inom kort att kunna lägga ordrar direkt i butiken. Tills dess, kontakta vår distributör StjärnDistribution AB på 0290-767676.
Vill du bli återförsäljare, eller har du frågor om din order? Maila oss på info@owlstreets.com.

Owl Streets our story

Masugn 2010

Allt började med Masugn, ett naivt initiativ av tre pojkar med fler finnar än framgångar på meritlistan. Tygkassarna i ekologisk/Fair Trade-bomull screentrycktes i köket i Bergsjön i Göteborg, och är än idag något av ett kännetecken för Owl Streets. Den enkla canvaskassen visade sig vara ett vinnande koncept. Snart struttade unga hipsters i hela landet runt med en Masugn över axeln. Och det spred sig – från Borås till Berlin till Brisbane.


Masugn Our Story Owl Streets

Men Masugn var en one-trick-pony, talangerna var slipade men begränsade. Vi behövde avancera. Och genom dimman, över fjällkammen, travade en ny springare in på banan…

OurBrokenHouse 2013

OurBrokenHouse Our Story Owl Streets

OurBrokenHouse är vår hyllning till våra absoluta favoriter inom popkultklassiker. Högkvalitativa posters med originaldesign, vissa medvetet exkluderande. Med Masugn romantiserade vi skogen, men vi ville visa att vi också är en urban generation, och vi älskar våra klassiker. Vi finner stor njutning i de moderna historieberättarnas verk. Vissa berättelser kan upplevas många gånger om, och så pass intensivt att de blir mer verkliga än våra egna minnen. Klassikerna är inte för alla, men när du fastnat är du verkligen fast. Genom denna dyrkan kan vi hitta gemenskap med våra gelikar, och skilja oss från alla icke-frälsta outsiders.

Samarbetet med Jävligt Gott, en av Sveriges främsta vegobloggare, nya posterserier… Konstant kläcks nya små varelser och ger sig ut på gatorna under ho-ho-pippins nattvakt. Kan du måhända vara en potentiell förälder till nästa korsbefruktade varelse i Owl Streetsfamiljen? Vad väntar du på, hör av dig!

Sammanfattningsvis

Owl Streets är länken mellan skogen och staden. Det är vad som binder samman den långsamma, eftertänksamma naturen med det fartfyllda moderna livet. Det är lätt att försvinna in i detaljerna med ett vasst fokus på vad som måste bli gjort idag, imorgon, nästa vecka. Ibland måste vi bredda perspektiven en aning, zooma ut en stund och känna att du sitter i en stor skog med bara fåglarna och träden som sällskap. Eller kanske omgiven av skummande vågor på ett stort hav, ridandes på en stor vit val.

Dagdrömmar är på riktigt och verkliga livet är en bubbla. Owl Streets vill spräcka bubblan och kicka dig tillbaka in i dagdrömmarna. Vi gör det genom att ladda sköna prylar och inredningsdesign med lite själ och sinnesgodis.

Owl Streets Our Story Logo